Rad na sebi

Kriza u ljubavi

2 коментара

Kada je dvoje ljudi u dugoj vezi, praktično se podrazumeva da će u nekom trenutku njihova veza (ljubav) biti u krizi. Kada nastaje kriza? Nastaje kada jedna strana posumnja u osobine svog partnera/ke koje smatra važnim. Na primer, ako je muškarcu važno da mu je žena verna, a u nekom periodu posumnja u tu njenu karakteristiku, nastaće kriza u ljubavi.

download (3)

 

Kriza u ljubavi može se završiti raskidom, ali i ne mora. Dalji tok će zavisti od toga koliko je svako od partnera spreman da se založi za očuvanje ljubavnog odnosa. Partner koji je postao nezadovoljan, može proveravati svoju sumnju, kako ne bi usled nesporazuma prekinuo vezu ili može pokušati da napravi neki kompromis. S druge strane, drugi partner se može potruditi da očuva svoju pozitivnu sliku u očima druge osobe.

images (7)a

 

Ako do raskida ipak dođe, ostavljena strana na to može reagovati različito. Jedna opcija je da se prepusti tugovanju i nakon određenog vremena preboli gubitak partnera. Druga mogućnost je da nastavi da voli (sada) bivšeg partnera i da to izražava pasivnim nadanjem da će se veza obnoviti ili aktivnim angažovanjem u ponovom uspostavljanju odnosa.

Advertisements

Аутор: ivana milosavljevic

diplomirani psiholog, predbračni savetnik, transakcioni analitičar savetnik u edukaciji, trener asertivnog treninga

2 thoughts on “Kriza u ljubavi

  1. Tačno. Mada… ograničila si stvar na veze! A brak? Tu stvari ipak postaju malo složenije!

  2. Kada kažem veza, u ovom slučaju mislim na ljubavnu vezu, bila ona zapečaćena i na papiru ili ne. Ali se svakako slažem, da je teže izaći iz braka nego iz ljubavne veze koja nema taj status. Hvala na zapažanju 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s